1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

dinsdag 24 november 2020

well kept

Wikipedia is er duidelijk over, opruimen betekent niet zoveel mogelijk spullen in een gesloten kast of onder een bed stoppen.
Wikipedia is clear about it, tidying up doesn't mean putting as many stuff as possible in a locked cupboard or under a bed.

Opruimen is het schiften, sorteren en opbergen van spullen zodat het netjes wordt en de spullen makkelijk terug te vinden zijn. Opruimen betekent spullen of goederen die bij elkaar horen een logische, vaste plek toedienen.
Dacht ik van de zomer dat ik al een heel eind gekomen was, mijn missie was nog niet volbracht. Bij het maken van een leef- en slaapruimte voor onze middelste zoon van 17, ontstond een afzonderlijke kamer zonder ramen. Deze ruimte geeft toegang tot de kamer van onze middelste en de (verbouwde) badkamer. De PlayStation staat er met een oude fauteuil. En onze twee Chinese bruidskasten, oorspronkelijk geel en nu grasgroen en turkoois, hebben er een plek gekregen.
Nu is het de bedoeling dat alle spullen die ik gebruik voor het maken van echte post en andere creatieve doeleinden in die twee kasten passen. Ik gebruik daarvoor (doorzichtige) plastic opbergboxen met deksel en oude blikken trommels.

Tidying up is the sorting, reorganization and storage of goods so that it's tidy and stuff is easy to find. Tidying up means giving things or goods that belong together a logical place of their own.
This summer I thought I had already come a long way, but my mission was not accomplished yet. When making a living and sleeping room for our 17-year-old middle son, a separate space without windows arose. This space gives access to the room from our middle and the (renovated) bathroom. The PlayStation is there with an old easy-chair. And our two Chinese wedding cabinets, original yellow but grass green and turquoise now, have been given a place.
Now all the stuff I use for making real mail and other creative purposes is supposed to fit into those two cabinets. I use (transparent) plastic storage boxes with lids and vintage tins.

Om nog neer duidelijkheid te scheppen wilde ik labels plakken. Maar ik heb een grote hekel aan stickers die bij het verwijderen een lelijke plaklaag achterlaten. Goede masking tape (ook wel washi tape genoemd) doet dat niet. En zo kwam ik op het idee om op stukken masking tape te typen.
Ik gebruikte daarvoor een vel waarop stickers hebben gezeten en plakte daarop stukken masking tape. De tapes van MT zijn sinds jaren mijn favorieten, omdat ze altijd goed blijven plakken en er enorm veel keus is.

To create even more clarity I wanted to stick labels.  But I don't like stickers that leave an unsightly sticky layer when removed. Good masking tape (also called washi tape) doesn't. And so I came up with the idea to type on pieces of masking tape.
I used a sheet that once had stickers on it and stuck there pieces of masking tape. MT's tapes are my favorites for years, because they always stick well and the choice is huge.


Ik weet dat er onder mijn lezers een paar fans/trotse bezitters van vintage typemachines zijn, vandaar dat ik mijn idee deel.
I know there are some fans / proud owners of vintage typewriters among my readers, which is why I share my idea.

22 opmerkingen:

 1. Wat slim, die tape! Het staat mooi ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed idee. Maar wat me nog meer interesseert: hoe is het met jullie. Iedereen hersteld?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wilde er al een paar keer iets over schrijven. Maar ik ben niet alleen mijn smaak en reuk verloren, mijn geheugen lijkt ook aangetast. Nu, na drie weken, voel ik mij weer enigszins fit. Middelste en jongste zoon hebben het minst last gehad (dat vinden ze zelf niet hoor ;-)

   Verwijderen
 3. Super goeie tip. Alleen heb ik mijn typmachine al een tijdje weggedaan. Stom uiteraard. Het gaat niet zo mooi zijn maar schrijven op die tape kan vast ook. Wel niet zo mooi vrees ik. En je blikken trommels? Geweldig mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een goed idee. Want terugvinden is nog wel eens een klusje bij mij. Te goed opgeborgen.
  Je eerste zin is echt hilarisch, dan heb ik het altijd verkeerd gedaan ;-) Nee hoor, grapje!! Ik wist niet dat je dit ook op w-ikipedia kon vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Googelen is zo leuk, bijvoorbeeld om synoniemen te vinden. En om de wijsneus uit te kunnen hangen ;-)

   Verwijderen
  2. Waarom w-ikipedia, in plaats van Wikipedia? Het is toch geen commercieel iets?

   Verwijderen
  3. Bedankt voor je reactie. Ik wil dat mijn blog een positieve, veilige plek is en vind je reactie daarom niet passend. Daarbij denk ik dat het een typefout is.

   Verwijderen
  4. Neem me niet kwalijk, het was een oprechte vraag. Ik lees vaak winkelnamen die geschreven worden met hoofdletter-punt-rest van de naam. Ik dacht dat dat was om zoekmachines af te leiden. Maar ondertussen krijg je als mens wel de naam mee (toch reclame). En Wikipedia is nou juist zo’n fijne niet-commerciële samenwerkingsclub. Waarvoor ik zelf wel reclame voor wil maken.
   En omdat ik op mijn tablet juist heel veel moeite moet doen (lees: van toetsenbordje “wisselen” om ergens een streepje tussen te frutselen) vermoedde ik dat het bewust zo was geschreven.
   Ik heb nu het gevoel dat ik ten onrechte een standje heb gekregen.

   Verwijderen
 5. Ja, ik ben zo’n gelukkige met vintage typemachine. En wat een leuk idee laat je weer zien. Bedankt voor de tip. Ik ga meteen eens voor die tape kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Daar kan ik wel wat mee, ben nog volop aan het organiseren. Ik schrik wel even van jouw klachten, hoop dat het beter zal gaan. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De boel eens flink uitzoeken zou hier ook geen overbodige luxe zijn :-)
  Ik bewaar (te) veel, ruim te goed op ;-) en kan het uiteindelijk niet meer terugvinden.
  Het fijne is de verrassing als je iets vindt wat je vergeten was dat je het had :-)
  Je oude blikken zijn schitterend trouwens !!!
  XxX

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een briljante oplossing voor het klevende sticker probleem inderdaad. En ik vind het ook zo leuk om dan met een typemachine de tekst erop te typen. Nu wou ik dat ik een typemachine had zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben ook zo’n bofkont met typemachine, dus hartelijk voor de tip. Ik vind de schrijfmachineletters zo mooi. Alleen, hoe krijg je het lint weer vol inkt?
  PS ik kom voor ‘t eerst op je blog, ik verheug me op wat ik hier nog allemaal te lezen heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie omschrijving van opruimen ;-)
  Handig idee van het tape en de typemachine. Het staat ook nog eens hartstikke mooi!
  Goed herstel verder gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jouw spulletjes zijn toch altijd weer mooi, mooier, mooist en je ideeën leuk, leuker, leukst! Prachtige blikken en typemachine. Ik gebruik de mijne ook met enige regelmaat. Goed idee van je stickers en wat zal dat een fijne aanblik geven als je je kast opentrekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jij zit altijd vol goede ideeën.
  Ik hoorde het al meer, geen reuk, geen smaak en problemen met het geheugen, maar het schijnt na verloop van tijd toch weer goed te komen. Sterkte ermee en houd hoop !

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Good for you! I did a major tidying up last year and can tell you, be very afraid - clutter keeps coming back.
  Amalia
  xo

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Masking tape is great, it has loads of uses.

  All the best for the new year! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Weer een prachtig idee van je en ook nog eens stijlvol uitgevoerd. Dat maakt het extra leuk natuurlijk.
  Ik vroeg me ook af hoe het nu met jullie gezondheid is, maar ik zie dat je bij Bertiebo al een antwoord hebt gegeven. Herstellen vraagt tijd. Zo te zien heeft het je creativiteit niet aangetast, ook al zul je wat minder bezig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen