1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

woensdag 4 april 2018

golden bread

Een dikke plak suikerbrood met roomboter draagt bij aan het geluksgevoel van oudste en van mij.
A thick slice of sugar bread with butter contributes to the happiness of eldest and me.

Hoe het dan kan dat het grootste deel van een suikerbrood oudbakken is geworden, ik weet het niet. Maar dit verwarmende recept voordat de lente losbarst maakt het goed. Ik hoop dat je niet teveel chocolade hebt gegeten tijdens
het paasweekend, want dit bevat ook veel calorieën. Lekkers en teveel calorieën zijn wat mij betreft onlosmakelijk aan
elkaar verbonden.

How it's possible that most of a sugar bread has become stale, I do not know. This warming recipe before spring erupts
makes up for it. I hope you didn't eat too much chocolate during the Easter weekend, because this also contains a lot of
calories.

Een suikerbroodje weegt zo'n 500  gram. Een overschot aan paasstol, brioche, notenbrood of krentenbrood is ook geschikt.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snij het brood in dobbelsteentjes. Mix drie (losgeklopte) eieren, 200 ml (ongeklopte) slagroom, 200 ml melk, drie eetlepels suiker en een snuf zout.
Ik voegde een appel in kleine stukjes gesneden en (veel) kaneel toe. Schep door dit mengsel de stukjes brood.
Bekleed een springvorm met bakpapier en doe het mengsel erin.
Na ongeveer drie kwartier is het goudbruin en gaar en lekker!

A sugar bread weighs about 500 grams. A leftover Easter bread, brioche, nut bread or raisin bread is also suitable.

Preheat the oven to 180 degrees CelsiusCut the bread into cubes. Mix three (beaten) eggs, 200 ml (unbeaten) whipped
cream, 200 ml milk, three tablespoons of sugar and a pinch of salt.
I added an apple in small pieces and (a lot of) cinnamon. Scoop the pieces of bread through the mixture.
Line a spring form with baking paper and put the mixture in it.
After about 45 minutes it is golden brown and cooked and delicious!


Tangled Up In You font van / by Kimberly Geswein

15 opmerkingen:

  1. Dit maakt het leven toch om te smullen. Maar o o die verdraaide calorieën toch :) Geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er heerlijk uit, geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh dit brengt me terug naar mijn studententijd in Antwerpen!Daar at ik dat regelmatig als vieruurtje want toender tijd kon je dat gewoon bij de bakker kopen.Hier in Limburg kennen we dat niet zo goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Natuurlijk moet iets lekkers veel calorieën bevatten :-) Klinkt njammie! Kun je geloven dat ik nog nooit broodpudding heb gemaakt? Ik moet het dringen proberen! En vermits ik heel snel suiker afbreek (vet gaat veel trager bij mij), mag ik dat best eens doen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat ziet er verdraaid lekker uit en een uitstekende manier om oud brood te verwerken!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je kan met het eerste boek in de reeks beginnen, dat is al een par jaar oud. En Ronja las ik nog nooit maar Anne wel en dat vond ik geweldig! Heb het gekregen van Karel voor kerst en nu deel 2 voor mijn verjaardag!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oh dat ziet er heerlijk uit en die roomboter mag inderdaad niet ontbreken!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Yum. Fresh Bread with butter is the best thing ever.
    Amalia
    xo

    BeantwoordenVerwijderen
  9. I will definitely be making this :) Happiness in a pan ;) xox

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoeveel gram brood gebruikte je uiteindelijk ?

    BeantwoordenVerwijderen