1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

zaterdag 2 juli 2016

een blijvertje / a stayer

Ik geniet van vogels in de tuin en één van de weinige voordelen van het intreden van de koudere maanden is, dat ik het roodborstje steeds vaker zie.
I enjoy birds in the garden and one of the few benefits of the onset of the colder months is that I see the robin often.

Het roodborstje zag ik ook bij Metalbird, zo mooi! 
Met Vaderdag in aantocht zonder zelfgemaakte kadootjes in het vooruitzicht, keek ik met de zonen op de site. De ransuil moest het worden! We hebben ons de afgelopen jaren een aantal periodes mogen verwonderen over zijn/haar plek in de takken van de treurwilg midden op het grasveld in onze achtertuin. De braakballen op de grond geven blijk van zijn/haar aanwezigheid evenals kleine, mooie veertjes.

I also saw the robin at Metalbird, so beautiful!
With Fathers Day approaching without self made gifts in prospect, I looked with the sons on the site. The long-eared owl it had to be! In recent years, there was regularly a long-eared owl in the weeping willow in the middle of our backyard and that was evident from the many pellets and special feathers.

Ontwerper Phil Walters in Nieuw Zeeland kreeg het idee om zijn omgeving mooier te maken en zo onstond Metalbird. Hij werd geinspireerd door Banksy, de Engelse graffiti kunstenaar/straatartiest. Banksy maakt humoristische, politiek kritische en prikkelende werken in de openbare ruimte. 
THE ART OF BANKSY Amsterdam is de site over de tentoonstelling van veel werk van Banksy in de Beurs van Berlage in Amsterdam van 18 juni tot en met 30 september. Op Instagram zie je werken van Banksy: theartofbanksy.

Designer Phil Walters in New Zealand got the idea to beautify its surroundings and thus arose Metalbird. He was inspired by Banksy, the British graffiti artist/street artist. Banksy makes humorous, politically critical and provocative works in the public space.
THE ART OF BANKSY Amsterdam is the site of the exhibition of much work by Banksy in the Beurs van Berlage in Amsterdam from June 18th until September 30th. On Instagram you can see works of Banksy: theartofbanksy.

De vogels van Metalbird zijn in Nederland gekomen door Henk Lakeman. Hij zag de metalen vogels in Nieuw Zeeland. Henk is meubelmaker met ervaring in het bewerken van hout en metaal. Hij besloot de vogels in Nederland te gaan maken en verkopen.
De Metalbirds zijn gemaakt van een soort staal en ze verkleuren door roest. Roest is roodbruin materiaal dat ontstaat wanneer ijzer reageert met zuurstof in aanwezigheid van water (corrosie).

The Metalbirds came to the Netherlands by Henk Lakeman. He saw Metalbird in New Zealand. Henk is a furniture maker with experience in working with wood and metal. He decided to make and sell the birds in the Netherlands.
The Metalbirds are made from a type of steel and become discolored by rust. Rust is redbrown material that results when iron reacts with oxygen in the presence of water (corrosion).

De Metalbird zit met een paar tikken van de hamer vast in een boom. Je begrijpt dat met het weer van de afgelopen tijd de roestvorming snel zichtbaar is. Wat de vader des huizes van zijn Vaderdagkado vindt horen we nog wel. Hij kijkt zoiets eerst eens aan.

With a few taps of the hammer the Metalbird is stuck in a tree. You understand that the rust is quickly visible with the weather lately. Or the father of the family is happy with his Father's Day Gift we do not know yet. He will let us know in a while.Vanochtend in de keuken ging mijn hart sneller kloppen. De laatste tijd zien we regelmatig een bonte specht in de buurt. En nu stond ik er bijna met mijn neus bovenop. Het is de grote bonte specht, waarschijnlijk een mannetje.

This morning in the kitchen my heart beat faster. Lately we see regularly a spotted woodpecker nearby. And now I was so close. It's the great spotted woodpecker, most likely a male.

11 opmerkingen:

 1. Hij is prachtig, de metalbird uil. Mooi en ook best stoer cadeau. En een bonte specht voor je neus en de camera voor het grijpen. Ook dat maakt een dag tot een feestje. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eens iets anders zo een metal bird in de tuin :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! In onze tuin zou hij niet tot zijn recht komen... We hebben geen enkele boom in de tuin;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ik zie zo'n cadeau wel zitten voor de echtgenoot.....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. I love your fab garden! So full of life! xox

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fantastisch! Zowel de metalen uil, als het feit dat de ransuil in jullie tuin zit én die mooie bonte specht zo kortbij! Ik kan ook zo genieten van die vogeltjes..; Dat ze zo vaak in jullie tuin zitten, wilt zeggen dat jullie goed bezig zijn: een tuin die schuilplaats en voedsel biedt voor de gevederde vriendjes! Fijn om te lezen!
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Erg mooi!
  En dat roodborstje is trouwens ook prachtig!
  Wat goed dat het je gelukt is om de bonte specht op de foto te krijgen!
  Fijne zondag daar.
  XxX

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die is tof! Ben meteen eens in de shop gaan kijken... ik denk dat ik daar ook maar eens een cadeautje (voor mezelf) ga bestellen. Die bonte specht en ook de groene hebben we sinds kort ook in onze tuin... gek want we wonen hier bijna 28 jaar en nog nooit kwamen ze zo kort... Wel fantastisch mooi die Spechten hé.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die uil is echt geweldig.
  Helaas hier nog niet zo'n stevige boom in de tuin waar hij in kan zitten...

  Maar tegen een muur kan vast ook?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze kunnen ook aan een balkon, tuinhek of schuur. In houtwerk is het meest handig.

   Verwijderen