1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

zondag 30 augustus 2020

paper greeting

Het maken van een stempel van een roodborstje was jaren geleden het begin van mijn hernieuwde creativiteit.

Years ago I made a stamp of a robin and it was the start of my renewed creativity.

Wanneer ik toentertijd een leuke zelfmaker zag, bijvoorbeeld bij Ingthings, moest ik vaak vaststellen dat ik de benodigde materialen niet had. Daar is met de jaren verandering in gekomen, want ik heb van alles verzameld. Van vintage spelletjes en kaarten, oude (kinder-)boeken tot nieuwe stempels, stickers, het ligt allemaal op mij te wachten.

When I saw a nice DIY at the time, for example at Ingthings, I often had to conclude that I didn't had the necessary materials. This has changed over the years, because I collected all kinds of things. Vintage games and postcards, old (children's) books, new stamps, stickers, it's all waiting for me.

In de afgelopen jaren heb ik vooral mijn liefde voor echte post ontwikkeld. Tijdens het opruimen in de zomervakantie deed ik allerlei vondsten. Op het Instagramaccount @zomerkind zag ik al eens labels en kaarten gemaakt met kaartjes van memoryspellen uit mijn jeugd. En daar heb ik een aantal dozen van liggen.

In recent years I have especially developed my love for real mail. While cleaning up during the summer holidays, I found all kinds of things at home. On the Instagram account @zomerkind I saw labels and postcards made with cards from memory games from my childhood. And I have a number of boxes of that.

Dus ik fabriceerde kaarten en heb er al een aantal verstuurd. Ze zijn nogal basic en ik kan ze naar believen verder versieren. Maar ik hou nogal van dit soort eenvoud.

So I made postcards and have already sent some. They are quite basic and I can decorate them more. But I like this kind of simplicity.

24 opmerkingen:

 1. Geweldig leuke post. Bedankt nog. Leuk om te lezen hoe je het maakte.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik schaam me want ik kreeg zo'n leuke kaart van je en ik heb je nog niets een bedankt. Bij deze, lieve Ageeth, hij hangt hier op mijn koelkast te pronken. Hoe heet zo'n apparaatje waar je die rondjes mee snijdt en waar koop je die?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan Marthy, geen probleem!
   De pons kocht ik bij Paperfuel. Er is één formaat van de ronde, zorg wel dat je er niet te dik papier in gebruikt. En bij oud, zacht papier kun je beter gelijktijdig een velletje kopieerpapier ponsen.

   Verwijderen
 3. Ik kreeg ook zo'n mooie. Leuk om het verhaal erachter te lezen. Ik had niet echt opgemerkt dat het een memory kaartje was. Zo creatief en mooi! Nogmaal dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Ageeth!
  Je kaarten zijn leuk! Bij het op- en inruimen (we hebben verbouwd en ik heb een niuew huis en een nieuwe werkkamer!) kwam ik ook memory tegen. Ik weet nu wat ik er mee kan doen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad ook wat voor jou!
   Is de hele verbouwing nu achter de rug? Hier schiet het nog niet op.

   Verwijderen
 5. Super leuk gemaakt. Die ponsen zijn zo handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik was ook een gelukkige ontvanger, zó blij mee en de post hangt nu op het magneetbord zodat ik er elke dag van kan genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat hebben die oude spellen tot een heerlijke vintage plaatjes. Je hebt er weer echte kaartenpareltjes van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En wat een plezier zal het opruimen je gegeven hebben met het vinden van allerlei leuks om weer mooie post mee te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het roodborstje was en blijft prachtig en hangt hier nog altijd aan de muur :-)
  Deze kaarten zijn ook weer ontzettend mooi!
  XxX

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het was weer een grote verrassing, Ageeth. Nogmaals dank!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi deze eenvoud!
  Hoe leuk is het om met zulke mooie, oude vondsten nieuwe kaarten te maken. Leuk gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super leuk dat ik voor inspiratie heb gezorgd. Hier krijg ik weer inspiratie van. 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 13. I always admire how creative you are! So glad for that robin stamp <3

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh, kom er maar eens achter! Dat heb ik ook in mijn kast liggen. Gevonden bij de kringloop en gekocht uit jeugdsentiment. Ik speelde dat eerder altijd met mijn zusjes en ouders als kind.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. heerlijk he zo'n voorraadje materialen!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik had je al een bedankje gestuurd! Het is net wat je zegt: de kaarten zij mooi in al hun eenvoud.
  Ik zat laatst nog te denken dat ik een paar jaar geleden het breien weer helemaal ontdekt heb en hoeveel plezier ik daar elke keer aan beleef (ondanks dat ik elke keer wel een telfout maak en weer moet uithalen). Eerst had ik ook maar de basic breinaalden en wat ik uit de naaidoos van mijn oma haalde.
  Maar inmiddels heb ik rondbreinaalden in verschillende diktes en lengtes, hele dikke plexi breinaalden, hele dunne van de kringloop. En allerlei wolletjes in verschillende kleuren. Zo kan een voorliefde weer nieuw leven ingeblazen worden.

  BeantwoordenVerwijderen