1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

vrijdag 31 juli 2020

vacation

Mijn zomervakantie is begonnen met een kleine verbouwing.
My summer vacation started with a small renovation.

In november en december van vorig jaar hebben twee vakmensen onder andere onze badkamer volledig vernieuwd. Nu is de speelkamer aan de beurt. Dit is een extra kamer op de benedenverdieping van acht bij vier meter. Van de achterste (ruime) helft wordt een leef- en slaapruimte voor onze zoon van 17 gemaakt.

In November and December of last year, two workmen completely renovated our bathroom. Now they are going to renovate the playroom. This is an extra room on the ground floor of eight by four meters. The rear part becomes a living and sleeping area for our 17-year-old son.

In het eerste weekend hebben we veel opgeruimd, spullen (en pubers) verplaatst en als de kamer klaar is volgen een aantal interne verhuizingen elkaar op.

In the first weekend we cleaned up a lot, moved things (and adolescents) and when the room is ready a number of internal removals will follow.

De dagelijkse praktijk van zo'n verbouwing houdt in dat ik om kwart over 7 en half 10 de koffie klaar heb en om half 1 en half 3 thee. Bij de (eigen) lunch hebben de mannen ook graag een beker Fristi. Soms heb ik zelfgemaakte soep en dat wordt zeer gewaardeerd, evenals de plakken ontbijtkoek met roomboter en allerlei soorten koekjes.
Ik ruim minder op dan ik me voorgenomen had, maar het is ook vakantie. Ik vorder gestaag met schoonmaakklussen en geniet van het samen thuis zijn en de tuin.

The daily practice of such a renovation means that it's coffee o'clock at 7.15 am and 9.30 am. The men drink tea at 12.30 pm and 15.00 pm. All kinds of cookies and homemade soup are also highly appreciated.
I clean up less than I intended, but it is also vacation. I progress steadily with my chores and enjoy being at home together and our garden.

Voor het maken van echte post heb ik de afgelopen jaren veel verzameld. Bijna alles is (weer) geordend, in een vintage verrijdbaar metalen ladeblok en in plastic opbergdozen. Ik verzamel oude blikken trommels om klein spul in te bewaren, zoals stempels, stempelinkt en allerhande ephemera. Ooit zal alles bij elkaar staan op mijn eigen plek.
Op de foto's zie je de restjes die bleven liggen rond mijn knutselplek. Ik heb ze opgeruimd in een doosje en gebruik ze nu voor nieuwe post.

I have collected a lot to make real mail. Almost everything is organized (again), in a vintage mobile drawer storage unit and in plastic storage boxes. I collect old tins to store small stuff, such as stamps, stamp ink and various ephemera. Someday everything will be together in my own spot.
On the pictures you see the scraps that were left on my craft spot. I have put them in a little box and use them now for new mail.

Ik wens je een mooie zomer!
I wish you a good summer!

8 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk om de vakantie zo te starten. Hopelijk hadden jullie niet al te veel last van de hitte vandaag. En wat heb je toch een leuke spulletjes om post van te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij ook een mooie zomer en geniet van alles in en om jullie huis.
  Heerlijk om zo bezig te kunnen zijn, al mag het wel wat minder warm zijn dan vandaag.
  Succes met het creëren van de leef en slaapruimte voor jullie zoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is vroeg op in de vakantie. Wat dan wel weer een lekkere lange dag geeft. De vakmensen hebben niks te klagen met jouw goede zorgen. Daar geven ze vast een mooie prestatie voor terug. Ik word altijd weer lyrisch van je ephemera verzameling. Je hebt zo'n gevoel voor schoonheid. Een eigen plekje met je blikjes mooi uitgestald wordt dan vast ook een lust voor het oog. Fijne vakantie, geniet van het samenzijn en succes met de verbouwing.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn om te lezen hoe jullie plekje vorm krijgt en hoe jij geniet van de dagdagelijkse schoonheid. Succes met de verbouwing. Voor jou ook een prachtige zomer vol moois!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, met zo'n verbouwing gaat er van alles door je handen. Fijn om weer wat nieuwe ruimtes te creëren. Succes ermee en geniet van het eindresultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn om zo samen thuis en in de tuin (bezig) te zijn. Daar kan ik ook echt wel van genieten! Ik wens je een mooi maand augustus Ageeth! XxX

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heb je een mooi ritme! Ik stel me zo voor dat de mannen graag bij jullie werken, ook qua verzorging.

  BeantwoordenVerwijderen