1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

donderdag 28 mei 2020

close to home

Ik vind de wereld zo mooi nu ik de tijd neem en heb om te kijken, te bewonderen, te verwonderen.
I love the world so much now that I take time to look, admire, wonder.

Ik geniet meer dan ooit van onze tuin in deze bijzondere lenteperiode. Bewuster, intenser en belangrijker dan anders. De kleuren en geuren van het voorjaar zijn langzamerhand aan het verdwijnen.
In de judaspenning (Lunaria annua) zie je een vrouwelijk oranjetipje (Anthocharis cardamines).

I enjoy our garden more than ever during this special spring period. More aware, more intense and more important than usual. The colors and scents of spring are slowly disappearing.
In the annual honesty (Lunaria annua) you see a female orange tip (Anthocharis cardamines).

Ik ben een geurenmens en heb genoten van de lelietjes-van-dalen (Convallaria majalisen seringen (Syringa vulgaris). Nu verheug ik mij op de geur van de boerenjasmijn (Philadelphus).

I'm a person of scents and have enjoyed the lilies of the valley (Convallaria majalis) and lilacs (Syringa vulgaris). Now I look forward to the smell of the mock orange also pipe tree (Philadelphus).Nadat de ergste angsten geleden waren, heb ik geprobeerd zinnig bezig te zijn. Zo trok ik een paar kilometer woekerende klimop uit de tuin en een kleine alp aan onkruid.
Met een speciale steker haalde ik talloze paardenbloemen (Taraxacum officinale) uit de tuin. De bloemen gebruikte ik om een siroop te maken volgens een recept waarin ze eerst gekookt worden met, in mijn geval, een sinaasappel in stukken en (veel) suiker. 

After the worst fears were suffered, I tried doing chores. For example, I pulled a few kilometers of spreading ivy from the garden and a small alp of weeds.
With a special plug I took dozens of dandelions (Taraxacum officinale) from the garden. I used the flowers to make a syrup according to a recipe in which they are first cooked with, in my case, an orange in pieces and (a lot of) sugar.
Het gras in onze achtertuin mocht niet gemaaid worden en kijk eens wat voor moois er dan tevoorschijn komt. Van boven naar beneden zie je een (bijna uitgebloeide) pinksterbloem (Cardamine pratensis), de piepkleine bloemetjes van de tijmereprijs (Veronica serpyllifolia) en kruipend zenegroen (Ajuga reptans) in twee kleuren.

The lawn in our backyard was not mowed and look what beautiful plants appear. From top to bottom you can see a (almost faded) cuckoo flower (Cardamine pratensis), the tiny flowers of the thyme-leaved speedwell (Veronica serpyllifolia) and bugleweed (Ajuga reptans) in two colors.De Spaanse hyacinthen (Hyacinthoides hispanica) en boshyacinten (Hyacinthoides non-scripta) bloeiden als nooit te voren in paars, lila, lichtroze en wit.

The Spanish bluebells (Hyacinthoides hispanica) and bluebells or wild hyacinths (Hyacinthoides non-scripta) bloomed as never before in purple, lilac, light pink and white.

De donkere ooievaarsbek (Geranium phaeum) komt elk jaar terug en bloeit tot in de herfst. Eén van mijn favorieten, ook omdat ze diepte in de tuin geeft.

The dusky cranesbill (Geranium phaeum) comes back every year and blooms into autumn. One of my favorites, also because she gives depth to the garden.

Er groeit nogal wat daslook (Allium ursinum) in onze tuin. De ingrediënten voor pesto van daslookbladeren waren al in huis, maar ik las dat ze het best gebruikt kunnen worden net voor de plant gaat bloeien.

Quite a bit of wild garlic or ramson (Allium ursinum) grows in our garden. The ingredients for pesto had already been purchased, but I read that the leaves are best used just before the plant starts blooming.

Ik ben fan van Charlie Mackesy op Instagram en aan het begin van de coronacrisis kocht ik zijn boek The Boy, The Mole, The Fox and The Horse. Niet eerder voelde een boek als een omhelzing, een knuffel. Het is bemoedigend, geeft je een schouderklopje wanneer je het nodig hebt en wijst de weg. Arthur Japin heeft de Nederlandse versie geschreven en noemt het een troostrijk boek.

I'm a fan of Charlie Mackesy on Instagram and at the beginning of the corona crisis, I bought his book The Boy, The Mole, The Fox and The HorseNever before has a book felt like an embrace, a hug. It's encouraging, pats the shoulder and shows the way.

Ook de akelei (Aquilegia) bloeide volop in verschillende soorten en kleuren. Ik neem mij elk jaar voor om al die verschillende bloemen samen op de foto te zetten, misschien volgend jaar!

The columbine (Aquilegia) flourished in various types and colors. Every year I think it's fun to have all those different flowers in a picture together, maybe next year!Triumph Tippa font

28 opmerkingen:

 1. Wat een paradijs, die tuin van jou! Klopt het dat nu de crisis langer duurt een soort gewenning en daarmee weer wat rust terug komt? En wat een mooie akelei. Deze heb ik (nog 😉) niet. Ik heb er dit jaar kleurdraadjes aangehangen in de hoop meer gericht zaden te kunnen bewaren. Paardenbloemensiroop zou ik niet snel aan denken. Aangezien de melk in de stengel zo bitter is. Geniet vooral verder van je tuin. Er komt nog zoveel meer moois!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat gewenning wel meespeelt, maar de allergrootste angst is er ook wel af! Mijn werk in de bibliotheek is weer begonnen, maar verandert telkens, is saai en vraagt erg veel energie.
   Zal ik zaad van deze akelei voor je verzamelen?
   De paardenbloemensiroop is vooral erg zoet ;-)

   Verwijderen
 2. Oh ja, hope! En Charlie! En wat een tuin!
  En paardenbloemen, lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wildplukken doe ik in eigen tuin en dan nog was ik alles!

   Verwijderen
 3. Is het toeval of niet? Vanmorgen las ik een tekst uit het boek dat jij noemt, en die had ik zo nodig op dat moment. Nu zit ik hier (weer) met tranen in mijn ogen jouw post te lezen. Zo treffend, zo jij!!
  (die laatste tekst in de foto is ook heel mooi)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De geur van de lente dat doet een mens goed en geeft inderdaad hoop.
  Prachtig geïllustreerd met jouw foto's van al dat moois wat in jullie prachtige tuin groeit en bloeit.
  x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En zo fijn, dat er bij jullie thuis ook zoveel te genieten valt!

   Verwijderen
 5. Wat een mooi paradijsje, je tuin! Ik geniet mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ervaar hetzelfde, Ageeth. Je hebt het prachtig verwoord, met ook mooie foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 7. You have the best garden... I can almost smell all the flowers! Beautiful xox

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik geniet ook van de natuur als nooit tevoren, gek is dat he? Mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat is het mooi allemaal! Close to home is het ook prachtig. Het hoeft niet altijd ver weg te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie tuin met al die kleuren en vormen en geuren. Heerlijk om van te kunnen genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is vooral een voorjaarstuin en ik denk elk jaar dat ik wat meer aan vaste zomerbloeiers wil planten ;-)

   Verwijderen
 11. Nu ben ik 71 en ik heb nog nooit zo intens genoten van het voorjaar. Ik kan me voorstellen dat jij in jouw tuin dat ook zo beleeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wij fietsen veel langs en op de dijken en ik geniet al jaren. Het is zo heerlijk om steeds weer “nieuwe” te ontdekken. Eerst was alles geel, dan komt er veel wit en nu is er heel veel paars, prachtig.
  Heerlijk dat jij het allemaal bij huis hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Beautiful flowers. Very colourful! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een pracht van een bloemenzee jouw tuin! Dat is genieten. Je maakt me ook heel nieuwsgierig naar Arthur Japin en natuurlijk ook naar de vertaling van het boek. Heel mooi ook die laatste tekst. Dankjewel om hem te delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Fijn om te lezen hoe je zo intens van je tuin geniet. Ik vergeet dat genieten nog vaak, maar heb nu mee genoten van je prachtige tuin. Ik heb (opnieuw) een instagram account gemaakt om de posts van o.a. charliemackesy te kunnen bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een prachtige foto's van de natuur allemaal! Fijn dat je daar zo kunt genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Such lovely flowers. There is always something going on in a garden.
  Amalia
  xo

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat heb je veel varieteiten in je tuin. Bloemen en planten nemen een deel van je zorgen weg, maken alles lichter te dragen. De pinksterbloem roept bij mij altijd een jeugdherinnering op. Een melancholische herinnering, van vervlogen tijden, maar ook alsof de tijden destijds al vervlogen waren.

  BeantwoordenVerwijderen