1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

dinsdag 6 maart 2018

macarons and more

Elke ochtend drink ik een groot glas sterke Pickwick Ceylon thee met een beetje suiker.
Every morning I drink a large glass of strong Pickwick Ceylon tea with a little sugar.

Op elk theelabel staat een vraag en tot voor kort was mij dat niet opgevallen. Tea Topics heten ze en de meningen hierover zijn verdeeld. Google maar eens op 'pickwick labels'.
Maandagochtend hing de volgende vraag aan mijn glas: "Waar was je afgelopen week het meest dankbaar voor?". Ik weet wat mijn antwoord zou moeten zijn, maar ik heb moeite met het begrip dankbaarheid. Voor mij impliceert het onderdanigheid, nederigheid en dat is vast terug te voeren tot mijn protestants-christelijke jeugd.

There is a question on every tea label and until recently I had not noticed it. They are called tea topics, questions that can help in conducting a conversation.
Monday morning, the following question hung on my glass: "What is your gratitude towards last week?". I know what my answer should be, but I have difficulty with the concept of gratitude. For me, it implies submission, humility and that can be traced back to my protestant-christian youth.

Mijn gedachten gingen in ieder geval naar het afgelopen weekend met mijn zus. Ik ben blij dat wij onszelf en elkaar een weekend samen (weg) gunnen. Er is voor mij weinig zo vanzelfsprekend als ons contact met elkaar. Ik was negen toe ze werd geboren en ik ben lang niet alleen een zus, maar ook deels een moeder voor haar geweest.
Ik heb in 2015 in een blogbericht het volgende over haar geschreven:
"Je speelt een belangrijke rol in mijn leven. Dat begon al toen mam vertelde van haar zwangerschap en ik een paar maanden later mijn wens om een zusje in vervulling zag gaan. Voor je opleiding en werk woonde je in het buitenland en ook je reizen voerden je over de hele wereld. Ik was blij dat Parijs je thuis werd samen met je Franse partner. Het was een hele geruststelling, je woont ver weg en toch dichtbij. Onze werelden zijn eigenlijk hetzelfde, Europees. Inmiddels heb je twee zonen, die nu één en vijf jaar zijn." 
Sinds vorig jaar zomer woont ze met haar gezin in Bretagne, waar haar partner is opgegroeid en waar de wens om een bed and breakfast te runnen realiteit gaat worden.

At least my thoughts went to the past weekend with my sister. I am glad that we grant ourselves and each other a weekend together. For me, there is little as naturally as our contact. I was nine she was born and I am not only her sister, but I was also partly a mother to her.
I wrote the following about her in a blog post in 2015:
"You are important in my lifeIt started when mom told me of her pregnancy and a few months later, I finally got a sister. You lived abroad for your education and work and also your traveling took you all over the worldI was happy that Paris became your hometown together with your French partnerIt was a reliefyou live far away and yet so closeOur worlds are basically the sameEuropean. Meanwhile you have two sons who are now one and five years."
Since last summer she lives with her family in Brittany, where her partner grew up and where the wish to run a bed and breakfast will become a reality.

We gingen een dagje uit in Zwolle en het was zo koud dat we vaak ergens binnen moesten gaan zitten om op te warmen en wat te eten en te drinken. En vooral om veel te praten en daar hebben we geen tea topics voor nodig. De eerste nacht hebben we in ons ouderlijk huis geslapen en de volgende dag hebben we daar alle papieren doorgenomen en opgeruimd. Het was goed om met elkaar te zijn zonder gezins- en huishoudelijke beslommeringen.

We went out for a day in Zwolle and it was so cold that we often had to sit somewhere to warm up and have something to eat and drink. And in particular to talk a lot and we don't need tea topics for that. The first night we slept in our parental home and the next day we went through all the papers and cleaned them up. It was good to be together without family and household concerns.

And together with the macarons of Ladurée from Paris I have my private afterparty!


Vitra Rotary Tray in palm green
Les Bouquinistes de Paris font van / by Kimberly Geswein

16 opmerkingen:

 1. Dat is fijn, om een zus te hebben. Lijkt me!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je reactie heeft mij aan het denken gezet, want ik vind het inderdaad fijn om een zus te hebben. Ze werd geboren toen ik bijna 10 was en door haar voelde ons gezin voor mij pas echt als thuis. Zij gaf mij een rol, een functie die belangrijk voor mij was. En anders was ik echt blijven denken dat ik een kind van de dokter of dominee was.

   Verwijderen
 2. Die Tea Topics zijn soms verrassend goed vind ik. Sommige zetten je echt aan het denken.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een bijzonder mooi samenzijn Ageeth!
  En die macarons van La Durée zijn echt je vingers bij af te likken!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. That definitely sounds like a weekend to be thankful for <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eens opletten de volgende keer als ik thee drink welke vraag er bij mij staat. Fijn dat jullie genoten hebben van elkaar in het weekend. Ik ben blij dat mijn zus kortbij woont.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn om met je zus al die familiedingen door te nemen. Die macarons lonken gewoon naar me. Ik dacht bij de foto's direct aan mijn laatste keer in Parijs.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De smaak karamel met gezouten boter was hemels en ook voor kokosnoot en zwarte bes mogen ze mij wakker maken (en dat zegt wat)!

   Verwijderen
 7. Wat fijn dat jullie samen de papieren door konden nemen. Het is niet altijd makkelijk om samen te kunnen zijn zonder wat jij noemt gezins- en huishoudelijke beslommeringen als je niet zo dicht bij elkaar woont. Maar het is jullie weer een keer gelukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoe toevallig! Mijn dochter en mijn zus maakten samen een tripje naar Parijs enkele weken geleden. En wat brachten ze mee? Juist! Een identiek doosje met heerlijke macarons!! :-)
  PS: Wat fijn dat je zo'n speciale band met je zus hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. I love macaroons. The most elegant of cookies. I am grateful for them :-)
  Amalia
  xo

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je Instagram liet al zien hoe gezellig het was. Fijn zo'n zussenmoment. Helemaal als er zoveel km's tussen zitten. Ik kan mij ook voorstellen dat er een extra gevoel bij kwam in jullie ouderlijk huis. De macarons doen mij het water in de mond lopen. Mooi hoe je ze presenteert. Ik ben verliefd op je geweldige groene schaal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi hè! De schaal lacht mij al langer toe, in het bijzonder deze kleur en de afprijzing gaf de doorslag.

   Verwijderen
 11. Het lijkt me zo fijn om een zus te hebben. Heerlijk dat jullie af en toe, ondanks de afstand, toch samen iets kunnen plannen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ze zijn ook zo mooi in die kleurtjes! :)

  BeantwoordenVerwijderen