1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

vrijdag 15 december 2017

not just any stuff ~ my mother's bag

We waren in het huis waar mijn ouders woonden. Mijn ouders verhuisden nog twee keer nadat ik de deur uit was.
We were in the house where my parents lived. My parents moved twice after I went to live on my own.

Mijn tante en ik zochten de kledingkasten uit en na 15 vuilniszakken waren die zo goed als leeg en was mijn hoofd vol. Ik voelde de zakken na van meer dan 10 herenpakken die allerlei gebeurtenissen representeerden, zoals het 25-jarig huwelijksfeest van mijn ouders en de trouwerijen van mijn twee broertjes. Ik vond reserveknopen en een rijksdaalder uit 1972.
Mijn moeders zwemtas met daarin haar badpak en een kam, maakte mij weemoedig, evenals een nieuwe blauwe kiel die mijn opa altijd droeg op de boerderij. Het trouwpak van mijn vader is er nog en ook het jurkje dat mijn moeder voor mij maakte voor het eerste huwelijk van tante.

My aunt and I cleared out my parents' wardrobes. And lifes in clothes passed.

Ik vond tassen van mijn moeder en dit exemplaar heb ik meegenomen naar huis. Na overleg met onze plaatselijke schoenmaker, heb ik de tas een aantal keren ingewreven met kleurloos leervet en naaide ik een losse naad dicht. Ik ben er blij mee!

I took home an old leather bag from my mother, that I treated with colorless leather grease. I'm happy with it!

De belangrijkste spullen in mijn tas zijn: lippenbalsem, portemonnee met bankpas en rijbewijs, brillenpoetsdoekje, papieren zakdoekjes, pen en papier en pepermunt/hoestsnoepjes. Wat mag er in jouw tas niet ontbreken?

The most important items in my bag are: lip balm, wallet with bank card and driving license, glasses cleaning cloth, paper tissues, pen and paper and peppermint/cough sweets. What can not be missing in your bag?

Colour me purple font van / by Kimberly Geswein

16 opmerkingen:

 1. De kast leeg en je hoofd vol...dat zeg je mooi! En wat fijn om de tas van je moeder verder te dragen. Mijn mobiel heb ik graag in mijn tas. Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi geschreven, de kast leeg en je hoofd vol. Prachtige seventies tas! Wat ik in mijn tas heb zitten is mijn portemonnee, sleutels van mijn moedewrs huis, papieren zakdoekjes, houder voor pinpas, kenteken, rijbewijs en nog een paar pasjes, pen, notitieboekje, visitekaartjes en USB stick. En heel veel losse papiertjes en bonnetjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige tas!!! Fijn dat deze bij jou terecht is gekomen. En... we zijn uit hetzelfde hout gesneden Ageeth 🙈... ik heb hetzelfde in mijn tas... niks meer, niks minder 😄

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een fijne tas. Natuurlijk heb je die bewaard. Ik heb ook een tas van mijn moeder bewaard. Een tas is zo persoonlijk. Zelfs al heeft iedereen er ongeveer hetzelfde in zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super dat je zo een stukje van je moeder met je meedraagt :-)
  In mijn tas zit altijd: telefoon, portemonnee, zakdoeken én papieren zakdoekjes, pen, notitieboekje, haarborstel, plastic zakje voor als ik iets vind in het bos ofzo, opgevouwen stoffen winkeltasje, parkeermuntjes,... en sigaretten (mijn verborgen zonde).
  Fijn weekend Ageeth!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is een mooie tas! Prachtige kleur ook! Ik neem ook de bekende spullen mee. Plus nog het één en ander voor dochterlief. Je weet wel...drinken, ligaatje, pleisters enzo... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi dat je deze gaat gebruiken. Ik heb heel vaak geen tas mee, hoe mooi ze ook zij die ik heb. Portemonnee en telefoon (voor FOTO'S) neem ik mee.
  Heel fijn weekend, als ik het goed heb, ben je een weekendje weg met man en (2) zonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geen gemakkelijke taak om op te ruimen in de kasten van je ouders. Ik heb bijna het zelfde in mijn tas zitten, ook nog pijnstillers want ik heb de laatste weken weer veel last van hoofdpijn en dan kan ik soms voorkomen dat ik naar huis moet.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een emotioneel zware klus met alles wat je door je handen laat gaan. De herinneringen, de keuze het niet te bewaren, het werken naar het definitieve afscheid. Het is niet niks. Wat een mooie tas heb je gehouden. Een tas die met liefde en goede zorg weer in gebruik genomen is en altijd meer met zich mee zal dragen dan de inhoud die je noemt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat emotioneel om door al die spullen te gaan! De tas is erg mooi, zou zomaar nu gekocht kunnen zijn, qua model. In mijn tas mag de telefoon niet ontbreken, maar helaas wil ik die nog wel eens vergeten. Voornemen voor 2018... toch iets meer gestructureerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een emotionele klus om die spullen uit te zoeken. Fijn dat je nu deze mooie tas van je moeder kunt gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fijn om een tas van je moeder te gebruiken. Ik neem of mijn fototas mee, die eruit ziet als een handtas, of niets. Ik heb in alles wat op een tas lijkt mijn lactosepillen zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Awesome blog, i always enjoy & read the post you are sharing!
  Thank for your very good article...!
  ผลบอล

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb een klein tasje en je wilt niet weten wat daar allemaal in past ;-)
  Dit helpt me eraan herinneren dat ik m'n tas maar eens een keertje moet gaan uit'mesten'.
  Het komt op dit moment zo ongeveer overeen met de stand van zaken thuis ;-)
  Zeer gezellig de maand december maar ik begin zo langzaam weer te verlangen naar januari met meer rust in huis, in m'n hoofd en in m'n tas........

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De tas is prachtig en bijzonder. Lijkt me heftig om al deze tastbare herinneringen tegen te komen..........
   XxX

   Verwijderen
 15. Very nice your blog and article. I like this blog thank for sharing.

  เย็ดสาว

  BeantwoordenVerwijderen