1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

zondag 17 december 2017

a shoe box full

We zijn een lang weekend weg en er is een subtropisch zwemparadijs inbegrepen.
We have a short break and a subtropical swimming paradise is included.

Ik ben erg graag thuis. Het vooruitzicht van een vakantie of weekend weg levert mij nogal wat stress op.
Ik heb moeite met veranderingen en teveel prikkels/input en er ontgaat mij niets.

I really like being at home. A weekend away or changes and lots of stimuli/input provide stress.
  
Eenmaal op weg verheug ik mij op het feit, dat de man Hoofd Keuken zal zijn en middelste (14) en jongste (12) zich samen vaak en lang vermaken in het zwemparadijs. En ik heb een dik boek, mijn iPad en een schoenendoos vol spullen om kerstkaarten (verzendklaar) te maken. Op de valreep stopte jongste ook Monopoly in een tas.

Once on the road I begin to rejoice: the man will be Head Kitchen and middle and youngest will be often and long in the swimming paradise. And I got a thick boek, my iPad and a shoe box full of stuff to make Christmas cards (ready for shipping).

Een zelfmaker met een 8-pak uitdeelarmbandjes en alfabet stempels van HEMA.
A DIY with cheap children’s bracelets and letter stamps.

Een pakje lint van Action opgeleukt met keukentouw. De ster is van Ingrid van Ingthings.
A pack of cheap ribbons embellished with kitchen rope.

Uitgeknipte stempelafdrukken van mijn roodborstje op verschillende kleuren vilt.
Cut out stamp prints of my robin on different colors felt.

De kaarten van Ingrid van Willenswaard kon ik niet weerstaan. Het is een gelukkige schoenendoos! 
En een fijn weekend samen. Ik begon de zondag met een heet bad en een haarmasker en wat dacht je van een bagel met gebakken ei met spek en elke dag een passievrucht. We keken gisteravond samen naar A Beautiful Mind, een bijzonder indrukwekkende en aangrijpende film. We weten inmiddels dat een film die ik uitzoek, minstens één van ons aan het huilen maakt. 

It is a happy shoe box and a nice weekend together!

12 opmerkingen:

 1. Ik herken dat: de rust van thuis, de orde, het gemak van je eigen spullen. De voorbereiding voor vakanties en uitjes bezorgd mij ook stress, waarvan ik me soms afvraag of dat in verhouding staat tot de ontspanning die het mij zou moeten opleveren.
  Jarenlang vond ik het vaak de moeite niet. Tegenwoordig kan ik wel weer de voordelen zien van weggaan. Het is goed om even uit de dagelijkse routine te zijn. En je bouwt gedeelde herinneringen op waarop je in moeilijker tijden terug kunt vallen.
  Je hebt jezelf wel vermaakt, zo te zien. Het is fijn als de kinderen zich zelf zo goed kunnen vermaken. Dan kun je als ouder even ademhalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook zo'n mooie doos met fijne inhoud die overal mee naar toe reist :-)
  Fijn te lezen dat jullie samen een mooi weekend hebben gehad!
  XxX

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk verslag Ageeth. Fijn dat je je eenmaal onderweg, toch kon verheugen. En iemand anders eens als Hoofd Keuken, HEERLIJK!!!!
  Wat een mooie doos vol met spullen had je meegenomen. Superleuk idee met die armbandjes. (Ga ik misschien ook wel eens gebruiken. Zal vermelden dat het van jou afkomstig is.)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je bent weer lekker bezig geweest, heerlijk zo’n doos met knutselspullen. Die van mij neem ik altijd mee wanneer we gaan oppassen. Altijd handig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Met zo'n fijn klusje is het ook buitenshuis goed toeven. Iedereen geniet op zijn eigen manier en daarnaast geniet je ook samen. Heerlijk hoor om er even samen tussenuit te zijn geweest. Ik hoop dat je lekker bijgetankt hebt en je accu weer is opgeladen. Je maakt er weer een feestje van met je creatieve ideeën. Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik probeer nog een keer! (hé, dat rijmt!)

  Super mooie kaartjes heb je zeg! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die roodborstjes vind ik ontzettend knap! En dapper dat je dan toch op weekend gaat, want ik heb dan de neiging thuis te blijven om de stress op voorhand te vermijden :-) Gelukkig heb je leuke dingen meegenomen om te ontspannen. Geniet van de family-time x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke dingen mee op jullie weekendje weg! Ik ken dat ook wel een beetje,het vertrouwde (tijdelijk) achter je laten is niet gemakkelijk.Maar achteraf blij zijn dat we de stap gezet hebben en herinneringen gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. You always inspire me with your creativity! Hope you had a great weekend xox

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat fijn dat je zo kon genieten van je weekendje weg.

  BeantwoordenVerwijderen