1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

woensdag 15 november 2017

rocky road

Het was een race tegen de klok!

Het afgelopen opleidingsjaar was bijzonder intensief en stressvol (lees maar eens hier). Zo stressvol dat ik er nog dagelijks last van heb. Met hulp van een psychosomatische fysiotherapeut probeer ik uit de overlevingsstand te komen. Psychosomatische fysiotherapeuten zijn onder andere gespecialiseerd in het behandelen van klachten die samenhangen met stress.
Ik heb vaker geschreven over mijn problemen met de belasting van het volgen van een verkorte opleiding voor mijn werk. Minimaal twee dagen per week inplannen in een ingericht leven was teveel gevraagd. Ik heb nek- en spanningsklachten, houd mijn ademhaling vast in de borst, heb last van haaruitval en knars zo ernstig met mijn tanden tijdens het slapen dat mijn voortanden beschadigd raken (en ik nu een knarsplaatje heb).
Autisten, zoals ik, hebben een andere prikkelverwerking. Ik ervaar vaker dan anderen stress en heb moeite om dat gevoel van stress weer kwijt te raken. Mijn leven is het dagelijks zoeken van een evenwicht tussen belasting en belastbaarheid, tussen spanning en ontspanning. En dat lukt niet altijd. Dat heeft ook invloed op de mate waarin ik 's nachts uit kan rusten.

Ik kwam in de kast chocoladeletters tegen van Sinterklaas 2016 die niet kado zijn gegeven en er lag nog een doosje suikereitjes en chocoladepinda's van Pasen. Ik kan wel stellen dat het leven naast de opleiding veel te weinig aandacht heeft gehad.

Dus jongste en ik maakten het afgelopen weekend 'rocky road' met het lekkers dat we aan de vergetelheid ontrukten. We deden er ook (verse) kruidnootjes in en als toppings M&M's, stukjes cashewnoten en zeezout.
Google maar eens op 'rocky road' en kijk bij de afbeeldingen.

Op 10 oktober mocht ik mijn diploma in ontvangst nemen. Ik wijd nog eens een blogbericht aan mijn (gedeeltelijk) nieuwe baan en hoe vanzelfsprekend mijn 'carrièreswitch' bij nader inzien eigenlijk is (en hoe leuk ook).

Only in Dutch, sorry!

Life is Messy font van / by Kimberly Geswein

30 opmerkingen:

 1. Ziet er heerlijk uit. Proficiat met het behalen van je diploma. Chapeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ontzettend knap van je. Gefeliciteerd hoor. Nu nog bijkomen. En ik ga googelen op Rocky Road

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmmmm wat zou ik daar graag een hap van nemen :) Maar wat naar om te lezen dat je nog zo moet herstellen van de opgelopen stress. Het examenresultaat mag dan super zijn maar dat je er zo op ingeleverd hebt is op zijn zachtst gezegd niet fijn. Gelukkig pakt de carrière switch goed uit en vind je het leuk. Veel sterkte met het verwerken van de stress en het weer terug in evenwicht komen. Op naar een normale nieuwe sinterklaas en laat de rocky road waar mogelijk alleen nog in chocoladevorm toe. Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker!!! En ik ben zo blij voor jou dat het allemaal achter de rug is! Nu nog even wenen aan de deels nieuwe job, werken aan ontspanning en alles zal hopelijk snel een beetje terug zijn gangetje gaan. Ik hoop het voor jou! Knap gedaan van je, het is allemaal niet vanzelfsprekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik realiseer me nu pas wat de impact is geweest. Bedankt voor je opbeurende reactie Sigrid!

   Verwijderen
 5. Veel bewondering voor jou en het zware traject dat je doorliep! Overleefster!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lekker....wordt je er niet erg dik van.....�� ....heftig hoor maar wel fijn dat je goede ondersteuning hebt en kunt gaan genieten van het resultaat van die inspanningen. Heel veel succes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De jongens eten elke dag een stuk(je) en ik heb twee keer wat geproefd ;-)
   Bedankt Tineke!

   Verwijderen
 7. Wat een heerlijke foto's. En zo toepasselijk op die onderlegger....
  En nu op naar een rustiger 'road' voor de komende tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het traject dat je min of meer opgelegd hebt moeten doorlopen, wel erg zwaar voor je geweest. Hopelijk komt er nu wat rust. Je foto’s zijn geweldig...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je compliment! Het was erg zwaar, te veel in te weinig tijd.

   Verwijderen
 9. Eerst proficiat met je diploma! Jammer dat het zoveel nadelige gevolgen heeft voor je. Ben benieuwd naar jouw gedeeltelijke andere job! En oh dat ziet er lekker uit! Net nu ik zin heb in chocolade en er alleen maar zwarte in huis is terwijl ik liever melk chocolade heb 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Carla! Het is goed om pure chocolade in huis te hebben terwijl je van melk houdt ;-)

   Verwijderen
 10. Je mag trots zijn op het behalen van je diploma wat je behaald heb terwijl het je eigenlijk heel veel energie kostte. Driedubbel gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Twee dagen extra inplannen in al een volle week is ook niet niks hoor! Het is mooi om te lezen dat het niet voor niets is geweest; een geweldig diploma, een gedeeltelijke leuke carrière switch. Dat is op zich natuurlijk helemaal geweldig en bijzonder knap van je Ageeth!!!!! Hopelijk kun je er nu ook snel 'ontspannen' van gaan genieten!
  Het recept ziet er heerlijk uit; ik moet ook maar eens vaker chocolade gaan 'vergeten'. Alhoewel; dat lijkt me een onmogelijke missie. Chocolade smelt hier als sneeuw voor de zon ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gek verhaal hè, vergeten chocolade! Het is nogal symbolisch voor het afgelopen jaar, maar dat gaat niet weer gebeuren.

   Verwijderen
 12. Stoer hoe je vertelt wat stress met je doet. Herkenbaar ook, vanwege mijn eigen sensitiviteit. Vandaar ook dat het even rustig is op mijn blog. Soms trek ik een sprintje, er zijn ook ideeen genoeg, maar soms moet ik toch weer terug in de mindfulness cocon.... Sterkte met jouw ontstressing en succes met je nieuwe baan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij ook sterkte Bernardine! Het is fijn om lerend ouder te worden en jezelf beter te kennen en begrijpen.

   Verwijderen
 13. Wat goed dat je actief iets aan je stress level doet. Ook ik moet regelmatig pauzes inlassen, teveel prikkels werkt niet goed. Het knarsetanden is heel herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er was geen keuze Carolien, na de slijmbeursontsteking in mijn schouder. Maar goed ook!

   Verwijderen
 14. Ooh Ageeth wat heftig!
  De Rocky Road ziet er heerlijk fantastisch uit. Dat zijn fijne dingen om samen te maken en even je gedachten ergens anders op te zetten.
  Nog gefeliciteerd en hopelijk vind je weer een beetje rust.X Liza

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gefeliciteerd met je diploma, dubbel en dwars verdiend. Hoop dat de lichamelijke klachten nu ook gaan verdwijnen.
  Ga eens even kijken hoe je al dat lekkers hebt gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. This blog is awesome and very informative keep Sharing this type of blog.

  หีฟิต

  BeantwoordenVerwijderen

Ik heb een aantal veranderingen in de instellingen aangebracht om het reageren makkelijker te maken. Mochten er problemen zijn, wil je mij dan mailen?