1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

zondag 11 september 2016

full moon

Ik hou van beproefde recepten.
I love proven recipes.

Collega (en coördinator) Lucia mag zich wat mij betreft een expert noemen in het bakken van cheesecake.
Ik volgde haar recept.

Colleague (and coordinator) Lucia is in my opinion an expert in baking cheesecake.
I followed her recipe.

Ingrediënten:
een pak bastognekoeken (260 gram)
200 gram boter (op kamertemperatuur)
300 gram witte basterdsuiker
zakje vanillesuiker
1 ei
4 eidooiers
1 eetlepel bakpoeder
90 gram custardpoeder
sap van een halve verse citroen
1 kilo magere kwark

Verwarm de oven voor op 160 graden (Celsius).
Vet een grote springvorm in. Verkruimel de bastognekoeken en verdeel ze over de bodem van de vorm.
Klop de boter romig en klop er de suikers, het ei en de eidooiers afzonderlijk door.
Doe hetzelfde met de overige ingrediënten (bakpoeder, custard, citroensap en de kwark).

Bak het op 160 graden (Celsius) gedurende 45 minuten. 
Ovens verschillen onderling. Ik heb de cheesecake zeker 55 minuten gebakken en daarna een tijd in de dichte, afkoelende oven laten staan. Het midden van de cake blijft lobbig en stijft op bij het afkoelen.

Haal de cake uit de oven, laat hem afkoelen en verpak hem in plastic folie. Laat hem gedurende twee uur koud worden in de koelkast.

The recipe is in DutchWant an English version? Send a mail.

Life is Messy font van / by Kimberly Geswein

18 opmerkingen:

  1. Yum! Looks fab! I agree- let someone else be the guinea pig first ;) xox

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Krijg ttek als ik ernaar kijk. Lekker met de bastognekoek.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De mannen vonden de bastognekoeken wat wegvallen qua smaak, maar ze doen het perfect in het geheel.

      Verwijderen
  3. Originele foto van die volle-maan-taart!
    En héééééérlijk denk ik!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De titel kwam na de foto's ;-)
      En inderdaad heerlijk. Eerdaags nog een blogbericht met een supplement :-)

      Verwijderen
  4. Jaaaaaa die ga ik proberen! Ziet er als recept toegankelijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vind ik ook fijn, zo'n recept zonder veel toeters en bellen. En zo lekker!!

      Verwijderen
  5. Dat geloof ik wel dat 'ie vijf sterren waard is. Ziet eruit om op te (vr)eten!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat is de lekkerste volle maan die ik ooit gezien heb!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zo, die gaat in mijn elektronisch kookboek.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooi, dat lijkt inderdaad net een volle maan! Lijkt me heerlijk, dus dit recept ga ik onthouden.

    BeantwoordenVerwijderen