1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

maandag 29 augustus 2016

sun in a bottle

De laatste tomaten uit de kas hebben een mooie bestemming gekregen.
The last tomatoes from the greenhouse got a tasty destination.

Mijn schoonmoeder heeft een abonnement op het tijdschrift Landleven en ik mocht een paar exemplaren lenen.
Ik las een recept voor ketchup en dat stond mij wel aan. Het staat ook op de site, kijk hier
Een aantal hoeveelheden heb ik vooraf aangepast, zo gebruikte ik 50 ml water in plaats van 200 en 100 ml rodewijnazijn in plaats van 200. De volgende keer zou ik beginnen met 50 ml rodewijnazijn. Wat mij betreft is één kruidnagel voldoende en ik zeefde het één keer en niet twee.

My mother in law has a subscription to the magazine Landleven (means Country life) and I could borrow a few copies.
I read a recipe for ketchup and I thought that was something. It is also on the site, look here (in Dutch).
I changed some amounts in the recipe. 

In het recept staat aangegeven dat de ketchup na een week lekker op smaak is. Ik oefen dus in geduld.
In the recipe is indicated that ketchup has his flavor after a week. So I practice patience.

En ik kon de verleiding niet weerstaan en maakte zelf labels met een snelle stempel. Ik oefen ook in minder perfect.
And I could not resist the temptation and made myself labels with a quick stamp (in two parts). I even practice in less perfect.



Second Chances Sketch font van / by Kimberly Geswein

14 opmerkingen:

  1. Ben heel benieuwd hoe het smaakt. En die stempel is weer heel mooi, hoezo oefenen in minder perfect?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er zeer mooi uit. En ik twijfel er niet aan dat het ook goed zal smaken. De etiketten zijn super! Wat voor papier en/of lijm gebruik je hiervoor?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja dat dacht ik ook: hoezo minder perfect, die stempel is geweldig. Zo leuk dat je dat doet. Het zou niet eens in me opkomen om zelf ketchup te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat ziet er lekker uit en wat een geweldige stempel
    Een fijne week, Manon

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk en lekker. Naast de smaak van ketchup smaakt het naar eigen tomaten en zelf gemaakt. Dat maakt het nóg lekkerder en bijzonder. Nog even geduld en dan smullen maar. (Leuk al die stempels die je maakt. Net zelf ook weer 2 aan mijn collectie toegevoegd.)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ook mooie foto's met dat blauw en dat leuke lettertype.
      Groetjes PriePraat

      Verwijderen
  6. Oh hoe fijn zelf gemaakte ketchup van eigen tomaten en een tof etiket erop. Benieuwd naar de smaak.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. This will be such a treat during the winter months! Great idea! xox

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oh, verdorie!
    Je doet er me aan denken dat ik ook zelf ketchup ging maken deze zomervakantie!
    Dat zal er dus niet van komen, vrees ik.

    En super etiketjes, die maken het helemaal AF!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik ga deze week weer passata maken, zal er ook een blog aan wijden. Ga je een keer vertellen hoe je die leuke etiketten maakt?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hé wat leuk, ik had een kort abonnement op Landleven en had de ketchup in gedachten om te maken na de vakantie. Bedankt voor de tips die jij gaf over sommige hoeveelheden. Ik houd ze in gedachten. Ben benieuwd hoe het smaakt en ik bewonder je etiketten.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hallo Ageeth, ik heb je gevonden, bedankt voor de link!
    Jouw ketchup ziet er geweldig uit, helemaal met de leuke etiketten. Dat noem ik nog eens creatief. Ga nu opzoek naar het recept, moet ook lukken ;-)

    Groet,
    Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mooi blog!! Ziet er appetijtelijk uit, in alle opzichten!

    BeantwoordenVerwijderen