1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

maandag 7 maart 2016

oh là là

Drie keer is scheepsrecht.
Third time's the charm.


Afgelopen maandag heb ik geschreven over een heerlijke minimini met karamel zeezout.
En zaterdag over de verrukkelijke brownies en blondies van FlowerHat, waaronder de Sweet Salted Caramel.
Alet van Toilylu deelde donderdag haar recept van caramel au beurre salé. Een beproefd recept met mooie foto's. 
Je raadt het al! Een Je-mag-me-er-voor-wakker-maken-recept.
Het is een van oorsprong Bretons recept voor karamelsaus met zeezout.
Gewoon Alet's recept volgen en een garde voor het roeren gebruiken. En niet roeren in de suiker!

Last Monday I wrote about a delicious minimini with caramel sea salt.
And Saterday about the delightful brownies and blondies of FlowerHat, including the Sweet Salted Caramel.
Alet of Toilylu shared last Thursday her recipe of caramel au beurre saléA tried and tested recipe with beautiful pictures. 
Guess what! A You-can-wake-me-up-for-that-recipe.
It is an originally Brittany recipe for caramel sauce with sea salt (in Dutch).
Just follow Alet's recipe and use a whisk to stir. And not stir the sugar!

Ik dacht dat mijn karamel te donker was en de uiteindelijke saus te dun.
Maar de room en boter maken de smaak weer zachter en tijdens het afkoelen wordt de saus dikker.

I thought my caramel was too dark and the final sauce too thin. 
However, the cream and butter soften the taste and the sauce thickens during cooling.

Karamelsaus met zeezout is ook lekker bij mijn kruidkoek
Serveertip: voor iedereen een borrelglaasje vol (met lepeltje).

Caramel sauce with sea salt is also delicious with my Dutch spice cake.
Serving suggestion: for everyone a shot glass full (a teaspoon).


bon appétit

Dank je wel Alet! / Thanks a lot Alet!

15 opmerkingen:

  1. Wat goed dat je het recept direct hebt uitgeprobeerd. Ziet er lekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik dacht eerst: ik ga niet kijken, ik ga niet kijken, nee, nee, nee! Maar ik keek toch en nu moet ik het wel gaan maken. Lijkt me superheerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het staat in de koelkast, het staat niet in de koelkast, ...

      Verwijderen
  3. Looks fantastic! On my "to do" list for next weekend ;) Have a great Monday! xox

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. That will be a sweet weekend!
      Have a great week X

      Verwijderen
  4. Ik ga zo meteen ook eens naar dat sausje kijken,altijd leuk om iets nieuws te kunnen uit proberen,hé!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. O zo lekker!
    Goed idee; met een plakje kruidkoek. Is ook niet verkeerd denk ik.
    Wat een mooie verzameling bordjes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Volgens mij is het overal lekker bij ;-)
      Schoteltjes van mijn moeder en de kringloop <3

      Verwijderen
  6. ojee, ojee, dat is vast veels te lekker. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat receptje laat ik, door de volle room, even aan me voorbij gaan. :-)

    BeantwoordenVerwijderen