1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

dinsdag 17 februari 2015

cookies

Alet van Toilylu vroeg om een recept voor koekjes waarop de afbeelding van een koekstempel ook na het bakken zichtbaar blijft. 
Alet of Toilylu asked for a recipe for cookies on which the image of a cookie stamp also remains visible after baking.

Ik heb geen koekstempel, maar wel een goed recept.
We gebruiken het sinds 2004 en het komt uit de TIP Culinair van februari van dat jaar.
En het is uitvoerig getest op gebruiksvriendelijkheid en smaak door drie jongens.

I have no cookie stamp, but I have a good recipe.
We use it since 2004 and it is in the TIP Culinair of February of that year.

And it has been extensively tested on usability and taste by three boys.

I'm sorry, the recipe is only in Dutch.




Basisrecept zandgebakjes voor koekjes

200 gram bloem, gezeefd
1 theelepel bakpoeder, gezeefd
110 gram witte basterdsuiker
140 gram koude boter, in kleine blokjes
snuf zout
1 eidooier
één of meerdere koekjesuitsteker(s)
bloem voor het uitrollen van het deeg
deegroller
bakpapier

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Meng bloem, bakpoeder, basterdsuiker, boter en zout in een kom.
Wrijf het mengsel met de vingers tot het een fijn kruimelig mengsel wordt.
Voeg de eierdooier toe en kneed het snel tot een soepel deeg.
Kneed niet te lang, want dan wordt de boter zacht en dat maakt het deeg te compact.
Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit.
Gebruik de koekjesuitsteker(s) en rol de restjes weer opnieuw uit.

Leg ze op bakpapier op een bakplaat. 
Tussen de 10 en 15 minuten bakken, afhankelijk van de dikte van het deeg, tot ze goudbruin zijn.

5 opmerkingen: