1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

zondag 30 november 2014

sweet bars again (gluten free) and a DIY wrapper

Ik maakte een paar weken geleden de zalige repen van collega Marja en ik maakte ze opnieuw met andere noten.
I made a few weeks ago the sweet bars of colleague Marja and I made them again with other nuts.

de zalige repen van Marja / the sweet bars of Marja (gluten free)

Ik heb deze keer 90 gram gemengde ongezouten noten en 90 gram gepofte rijst gebruikt 
(in plaats van 75 gram ongezouten pinda's en 100 gram gepofte rijst)
Het roosteren van de noten heb ik achterwege gelaten.

I used this time 90 grams unsalted mixed nuts and 90 grams of puffed rice
(instead of 75 g of unsalted peanuts and 100 g of puffed rice).
Roasting the nuts I have omitted.


Voor de wikkels neem je een vierkant vel bakpapier (38 bij 38 cm) en vouw dat dubbel.
Knip (of snijdt het met de snijmachine) in vier gelijke delen. Eerst vouwen is handig.
Stik het met een rechte steek op de naaimachine aan beide lange kanten. Hecht het niet af met dubbel stiksel. Het bakpapier is glad en scheurt snel.
Doe de reep voorzichtig in de wikkel. 
Plak de wikkels eerst dicht met een stukje plakband en daarna met masking tape.
Het oog wil ook wat!

Take a square sheet of baking paper (38 to 38 cm) for the wraps and fold it in half. Cut (or intersects with the slicer) into four equal parts. Folding it first is convenient.
Make a straight stitch on the sewing machine on both long sides. Do not finish with double stitching. The paper is slippery and tear quickly.

Place the bar gently into the wrapper.
Close the wraps first with adhesive tape and then with masking tape.

Yes, appearance does matter!

oelwein snijplank Harlequin
MT masking tape ribbon Postpapier enzo

8 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Nog niet :-) De koelkast staat nu ook vol met de chocoladetaart en MonChoutaart i.v.m. de verjaardag van de oudste. Voor elk wat wils. "Wie zoet is..."

      Verwijderen
  2. Ziet er goed uit! En die snijplank... GAAF!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hij is mooi, maar door de prijs kan ik er niet op snijden ;-)

      Verwijderen
  3. YUM.... and your wrapping is beautiful! What a treat :) xx By the way, I forgot to say happy birthday to your son!! 16!! Wow!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 16 means that the time flies! 54 cm and more than 4 kilos when he was born and 1.80 cm now.
      Thank you for your congratulations!

      Verwijderen
  4. Deze staat nog steeds op mijn to do lijstje.
    Moet dit recept toch zeker eens gaan maken.......
    Je hebt mooie verpakkingen gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor in het nieuwe jaar dan?
      De verpakkingen zijn ook leuk om te maken en super simpel met snel resultaat.

      Verwijderen