1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

maandag 10 november 2014

de zalige repen van Marja / the sweet bars of Marja (gluten free)

Marja is één van mijn collega's. Zij eet gezond, glutenvrij en lekker!
Bij haar heb ik deze reep gegeten en ik mocht het recept om te delen.

Marja is one of my colleagues. Marja eat healthy, gluten free and delicious!
I have eaten this bar at her place and I got the recipe to share.

Ingrediënten: 
75 gram ongezouten pinda's
100 gram gepofte rijst (ontbijtproduct)
180 gram (acacia) honing
120 gram pindakaas (zo puur mogelijk)
1 reep pure chocolade (of een halve Tony's Chocolonely)

Hak de pinda's in stukjes. Ik heb dat in een diep bord met de bolle kant van een lepel gedaan. Ik vond het mindfulness om te doen, maar moest eerst tegen mezelf zeggen dat ik echt alle pinda's één voor één in stukjes moest drukken.
Rooster ze in een koekenpan zonder olie. Doe ze snel uit de pan wanneer het (bijna) klaar is om verbranden te voorkomen. 

Meng de pinda's met de gepofte rijst in een schaal of kom.

Verwarm de honing in een pan, maar breng het niet aan de kook. Als het mooi vloeibaar is de pindakaas toevoegen en laten mee warmen tot het gesmolten is en één geheel vormt.

Doe het warme mengsel bij de gepofte rijst met de pinda's. Roer tot het goed gemengd is en doe het in een schaal die al bedekt is met bakpapier.
Druk het flink aan met de bolle kant van die lepel en zet het in de koelkast.

Oh ja, laat niemand de restjes uit de schaal of kom schrapen. Doe dat zelf!


Smelt de chocolade au bain marie (of in de magnetron).Verdeel het over de koek als die goed is afgekoeld. Zet het daarna opnieuw in de koelkast tot de chocolade hard is.
En snijd er repen van!


zalig / sweet
Ingredients:
75 grams unsalted peanuts
100 grams of puffed rice (breakfast product)
180 grams (acacia) honey
120 grams of peanut butter (as pure as possible)
1 bar of dark chocolate (or half Tony's Chocolonely)

Chop the peanuts into pieces. I've done that in a deep plate with the back of a spoon. 
It is mindfulness to do, but I had to tell myself that I really had to press all the peanuts one by one into pieces.
Roast them in a frying pan without oil. Put them quickly out of the pan when it is (almost) ready to prevent burning.

Mix the peanuts with the puffed rice in a dish or bowl.

Heat the honey in a pan, but do not bring it to a boil. When it is liquid add the peanut butter and let it warm until melted and stir.

Put the warm mixture to the puffed rice with peanuts. Stir until well mixed and place in a bowl that already is covered with baking paper.
Press it firmly with the rounded side of the spoon and put it in the fridge.

Oh yeah, eat the leftovers in the dish or bowl yourself!

Melt the chocolate au bain marie (or in the microwave). When the cake is cooled properly spread the chocolate over it. Then put it back into the refrigerator until the chocolate is hard.

And cut strips!

Marja, bedankt!
Thanks Marja!

6 opmerkingen:

  1. Zeer interessant! Mijn papa heeft glutenintolerantie dus ga zeker het recept eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er lekker uit zeg! Goed idee voor een enigzins verantwoord tussendoortje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is zo lekker dat het niet meer verantwoord is ;-)

      Verwijderen