1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

maandag 18 augustus 2014

recept / recipe verse / fresh salsa


Het is herfstweer hier in de zomer. We kunnen wel wat warmte gebruiken.
Ik maakte een verse en pittige salsa voor bij ons Mexicaanse eten.
We eten regelmatig tortilla's met een vulling van rundergehakt, uien, paprika, knoflook, courgette, wortel en champignons. 
Voor de liefhebbers staan er op tafel bijgerechtjes:
warme kidneybonen, geraspte kaas, schijfjes komkommer, blokjes tomaten, salsa, hete pepertjes uit de pot.

Verse salsa maakte ik met tomaten (zonder vruchtvlees) en een Spaanse peper uit de kas en een uitje uit de tuin. Alles fijngesneden en gemengd met het sap van een halve limoen, een handvol fijngesneden koriander, wat Tabasco en eventueel peper en zout. 
Avocado en/of een paprika kan er ook bij.

It's autumn weather here in the summer. We could use some warmth.
I made a fresh and spicy salsa for our Mexican food.
We regularly eat tortillas stuffed with ground beef, onions, paprika, garlic, courgette, carrots and mushrooms.
For lovers there are side dishes on the table:
warm kidneybeans, grated cheese, sliced ​​cucumbers, diced tomatoes, salsa, hot peppers from the jar.

I made fresh salsa with tomatoes (without pulp) and a chilli from the greenhouse and a an onion from the garden. All chopped and mixed with the juice of half a lime, a handful of chopped cilantro, Tabasco and possibly some salt and pepper.
Avocado and/or a paprika also fit in.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen