1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

donderdag 14 augustus 2014

recept / recipe Sloppy Joe

oftewel mijn lekkerste broodje hamburger ooit.
or my best hamburger ever. 

Het is een knoeiboel om ze te eten, dus je likt er je vingers bij af. 
Het recept is in het Nederlands.

It's a mess to eat them, so it's finger licking good.
The recipe is in Dutch, but you can surely find it on the Internet.

Tomatensaus                              
·         1 ui
·         1 teentje knoflook
·         2 rode chilipepers
·         1 el olie
·         6 tomaten
·         2 el gedroogde oregano
·         zout
Burgers
·         500 g half-om-halfgehakt
·         2 rode uien
·         1 teentje knoflook
·         1 ei
·         5 el paneermeel
·         0.5 tl bruine basterdsuiker
·         1 el barbecuekruiden
·         2 el olie

Voor de tomatensaus; pel de ui en de knoflook, snipper de ui en snijd de knoflook en de chilipepers fijn. Verhit een pan met olie en fruit de ui, de knoflook en de chilipepers aan. Snijd de tomaten in grove stukken en pureer deze in een blender. Voeg de gepureerde tomaten en gedroogde oregano toe. Laat inkoken tot een saus en breng op smaak met versgemalen peper en zout.

Voor de burgers; snipper de rode ui en snijd de knoflook fijn. Voeg de gesneden ui, knoflook, BBQ kruiden, bruine suiker, paneermeel en ei toe aan het gehakt. Kneed met koude handen het gehakt goed door. Maak 6 platte ovalen burgers en bak ze goudbruin aan in de olie in een koekenpan. Voeg de goudbruine burgers toe aan de ingekookte tomatensaus en laat 15 minuten sudderen.

Snijd de 6 zachte broodjes doormidden en beleg deze met een burger en bedek ruim met saus.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen